Снимка: архив, БулФото

Скандал стана в Народното събрание по време на обсъждането на кандидатурите за парламентарната квота в КРС.

Тон даде Павел Шопов от "Атака", който скочи срещу кандидатурата на бившите си партньори от НФСБ и ВМРО и обясни, че кадрите им са пълен провал, давайки пример с отминали скандали. Това предизвика реакция от Милен Михов, който настоя за наказание на Шопов, тъй като речта му е непочтителна, предаде "24 часа".

Преди това пък Юлиян Ангелов от ВМРО поиска ГЕРБ да кажат публично дали подкрепят кандидатурата на ОП или тази на ДПС.

От ГЕРБ са внесени две предложения. Първото е на сегашния главен секретар на КРС Кристина Георгиева Андонова-Хитрова, а втората кандидатура е на дългогодишния бивш член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Анна Хаджиева. Освен от депутати от ГЕРБ, кандидатурата на Хаджиева е подкрепена и от съпредседателя на парламентарната група "Обединените патриоти" Искрен Веселинов и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Третото предложение за член на КРС е настоящият юрисконсулт на КРС - Пеньо Пенев, той е предложен от народните представители Валери Симеонов и Искрен Веселинов.

От БСП са издигнали кандидатурата на бившия вицепремиер по европредседателството от служебния кабинет на Огнян Герджиков и зам.-председател на социалистическата партия Деница Златева. Едринч Хайрула е предложението от ДПС. Той е бивш депутат и бивш кмет на Момчиловград.

За зам.- председател на КРС е кандидат Кристина Хитрова, предложена от ГЕРБ.

БСП и Воля пък си размениха обвинения за участие в задкулисие. Заради скандали депутатите прекъснаха работата си за 30 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase