Снимки: БГНЕС

Не правим номерца на премиера. Опитваме се да изпълняваме задълженията си, включително за тол системата. Процесът не е толкова елементарен. Още в началото на 2019 г. отправихме искане до всички общини да уточнят своите граници, за да знаем и да организираме така дейността, че да бъдат таксувани само участници само извън населените места. Това заяви пред bTV председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Още по темата
По думите му, през изминалите месеци в АПИ са получени искания от няколко общини, а по отношение на Столична община са водени разговори в продължение на няколко месеца, тъй като проблемът е по-сериозен и имало участъци, които събират по-сериозен трафик.

"Сред глобените до момента шофьори категорично заявявам, че няма нито един водач от тези, които пътуват по участъците, които са обект на преговори", допълни Терзийски.

Попитан защо се е стигнало до острия тон на Министерския съвет от страна на Бойко Борисов, шефът на АПИ заяви, че премиерът е в правото си да е недоволен.

"Вчера проведох лични срещи и разговори по телефона с кметове от тези населени места, чиито участъци са вече уточнени със Столична община, че няма да подлежат на винетна такса - Бистрица, Панчарево, Банкя. За да успокоят хората", каза още Георги Терзийски по повод разпореждането на Борисов да ходи "като глашатай" в селата около София и да вика, че няма да има винетки.

Шефът на АПИ допълни, че не смята, че има лична вина за това, че в рамките на една година не е постигнато разбирателство със Столична община по казуса.

"В интерес на истината на семейството ми не му стана много приятно от думите на премиера. Не се чувствам като глашатай, а като човек, който полага усилия една сложна система да заработи. Но това са рисковете - да приемаш както позитивите, така и негативите от работата си. Лично не съм предупреждавал премиера, но съм сигнализирал регионалното министерство, че преговорите се забавят и че това може да доведе до напрежение", заяви Георги Терзийски.

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 3 години

Георги, след такова публично унижение истинските мъже си подават оставката, а част от тях искат обяснение за просташкото държание!

77

крадлата на кремчета

преди 3 години

тоя го чака ректаленинсулт с разкъсване на миоанала

76

Анонимен

преди 3 години

До периТоя ще се усети, ама ще е късно. Може и да се гръмне тогава.