Снимка: БГНЕС

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция "Пътна инфраструктура" е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

"Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища", посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата
Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.

"Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората", заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

"Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме", поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

"Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща", категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

"Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища", заключи Аврамова. 

Коментари Напиши коментар

98

Минаващ

преди 3 години

Всичко що е българско не работи.Кажете ми нещо което работи добре в тази изостанала страна.Отивате в КАТ пълна мизерия.Вътре работят лелки и другари от 1944 година.Чакате за регистрация пет часа.Защото система през 20 минути не работи.Събота и неделя нямате право да си счупите ръка или крак,защото рентген не работи.Човеку с бялата престилка не работи,кара ски или се налива с алкохол в някоя чалга дискотека.За сега е така в Чалганистан.

97

Анонимен

преди 3 години

А ще имаме ли хубави пътища? Защото досега това не се случи, въпреки големите суми, които се събираха всяка година

96

факт

преди 3 години

Аврамова е "калинка" и бушон ,там командва заместника Нанков