Снимка: БСП

Има вероятност "Воля" да подкрепи вота на недоверие за водната криза, ако бъде внесен от БСП. Това коментира депутатът от ПГ на "Воля" Кръстина Таскова пред журналисти след консултациите със социалистите.

"Ще вземем нашето решение, ако такъв вот бъде внесен. Това, което ние наблюдаваме в последно време, е, че ако министър Горанов каже, че намалява субсидията, те могат да променят своето решение. Те показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите", допълни още Таскова, цитирана от "Фокус".

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев определи разговора като изключително продуктивен и експертен. "Съгласиха се с проблемите, които ние всички виждаме, но помолиха за няколко дни размисъл", допълни още Стойнев.

По думите му духът и диалогът е бил добър и БСП са удовлетворени. На въпрос дали от БСП вярват, че "Воля" ще ги подкрепят, Драгомир Стойнев уточни, че ситуацията е кризисна и те преценяват дали ще дадат своята подкрепа за едно правителство, което генерира криза в почти всеки един сектор или ще решат да се върви към предсрочни избори.

Не се чувствам свободен след вота на недоверие да си търся друга работа, коментира пък в парламента министърът на финансите Владислав Горанов. На въпрос дали го притеснява вотът на недоверие, Горанов отговори, че правителството е подкрепено от парламентарната група на "Обединени патриоти" и на ГЕРБ.

"То ще функицонира дотогава, докогато повече от половината народни представители не решат друго. Без да правим аритметични интерпретации, не се чувствам свободен след вота да си търся друга работа", каза още Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase