Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който носи и неговото име, почина в сряда на обед в болница в Айова.

42-годишният Димитър Якимов е издъхнал в резултат на сърдечен проблем, но семейството му подозира лекарска грешка.

На Коледа той отишъл до спешното отделение, след като трудно си поемал въздух, разказа пред BG VOICE майка му Антоанета Пенева. Той бил приет в болница Mercy в Дебюк, Айова където семейството живее.

„Когато го оставихме, той ходеше, говореше. На следващата сутрин, когато отидох да го видя, синът ми беше омотан с тръби и в кома“, разказва опечалената майка.

Няколко дни по-късно лекар, който и преди е лекувал Димитър, се върнал от пътуване и когато видял състоянието на мъжа, веднага наредил да бъде прехвърлен в болницата в по-големия град Айова сити.

Там лекарите казват, че органите на Димитър били „стопени“ и в сряда решават да изключат животоподдържащите системи. Десетина минути по-късно той издъхнал.

Майката и доведеният баща на Димитър обаче са убедени, че смъртта е в резултат на лекарска грешка и затова са поръчали аутопсия и наели адвокат.

Близки на семейството са отворили дарителска сметка в сайта gofundme, в която се набират средства за погребението и болничните сметки на Димитър.

Семейството живее от над 15 години в САЩ – първоначално в района на Чикаго, а след това се местят в Дебюк, Айова – малко градче на границата с Илинойс.

Антоанета Пенева разказва, че от години бащата не поддържа връзка със сина си. За него се грижи вторият й съпруг Янко Пенев.

А биологичният баща Димитър Николов Якимов – Митата е известен бивш български футболист, нападател. Според биографията му в wikipedia той е един от изявените български футболисти, с отлична техника, добри организаторски и реализаторски способности. Христо Стоичков го сочи като голямо вдъхновение в неговото детство. В своята кариера Якимов е защитавал цветовете на два клуба – Септември (София) и ЦСКА Септемврийско знаме. През 2016 г. е член на надзорния съвет на ЦСКА.

 

Коментари Напиши коментар

36

Познат

преди 2 години

Прочетох вссички коментари. Не съдетете преди да познавате човек. Не знаете нищо и коментирате. Митко беше и ще си остане един прекрасен млад мъж. ПОЧИВАЙ В МИР БРАТ МИ. Аз съм МАЙКА и страдам .. Всяка една която е загубила детето си знае каквое. Дали семмейството "проси" за погребението!

35

Тодар Правешки

преди 2 години

До славянинА Вие питали ли сте ги? Защото аз работя със поляци и те знаят, че са славяни!По-скоро се запитайте защо са "русофоби"!А по въпроса за аргументите ви :Навсякъде стават лекарски грешки. Но възхода на медицината се извършва в гадния Запад, а не на Изток! Кога последно руснаци и китайци са направили значимо откритие или пробив в медицината?

34

до 41 от славянин

преди 2 години

Ти питал ли си лично поляците дали се смятат за славяни! Ако не си, питай ги! А че *** (поляците) са най-примитивните русофоби, това го знаят всички! Но дори и най-първобитните русофоби вече започват да проглеждат, че първобитната им русофобия повече им вреди отколкото им помага, заради''цивилизационните блага'', които постоянно им натрапват твоите любими атлантици с техните ''ценности'', мистър проатлантик!