Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стачка на транспортния сектор ще блокира страната на 13 януари. 

Превозвачите планират да затворят първокласни и второкласни пътища във всяка една област на страната, а има възможност за блокади и на магистрали.

Те настояват да се намали обхватът на тол системата, както и да се предприемат мерки срещу нерегламентираните превози от нелегални таксита и маршрутки.

Искат и оставката на ресорния министър Петя Аврамова.

На 13 януари междуградските автобуси ще спрат да превозват пътници, като ще се направи изключение само за работници.

Превозвачите се заканиха, че протестът им ще продължи, докато не постигнат консенсус с регионалното министерство.

"Не ни харесва обхватът на тол системата. Не само в Европа, но и по света няма такъв обхват на първокласна, второкласна мрежа и магистрали. За пътища, където почти няма асфалт, ние трябва да плащаме, защото преминаваме", посочи превозвач пред Нова тв.

Коментари Напиши коментар

69

До Анонимен 65

преди 2 години

Да се смея ли или да плача от безумния ти коментар!!! Какво ще рече "сега превозв ачите били решили", като този такси засягат най-вече обикновения потребител на стоки. За уточнение: всички пътни такси платени от превозвач в страната в последствие ще им бъдат иплатени от всички нас, т.е. те няма да бъдат за сметка на транспортните фирми. И вместо да сте им благодарни, че те като общост поне протест организираха, вие говорите пълни смешки! Изказвайте се по въпроси, за които сте компетентни!

68

Анонимен

преди 2 години

По 100 тина лева годишно на човек ще глътне ТОЛ системата,ние сме тричленно семейство значи 300 лв годишно ще ни се върже!

67

Анонимен

преди 2 години

НЕ ще ПЛАЩАТЕ, ами ще ПЛАЩАМЕ! Защото всички ще плащаме за ТОЛ системата като ни се вдигнат цените та да напълним джобовете на управляващите, а пътищата пак ще си останат в това положение.