Вече е изписан един от пострадалите работници на строителната площадка за хранилище на радиоактивни отпадъци в Козлодуй. При инцидента загинаха двама души, а разследването за това какво доведе до срутването на арматурното скеле продължава.

33-годишен мъж е един от пострадалите при падането на арматурното желязо на новоизграждащото се депо за радиоактивни отпадъци в Козлодуй. Изписан е от болница, но е в шок. Разказал на своите близки за инцидента.

Той се познавал и с другите загинали и ранени работници.

Още по темата

"Само плаче, аз не мога да го укротя. Само плаче и вика "Благодаря, че съм жив и здрав покрай децата си", сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR бащата на ранения работник.

"Представете си 70 тона да паднат върху вас в някакъв ров и вие се борите за живота си, благодарение на Господ той е оцелял и е излязал оттам и си направете извода как може да се почувства и в какво състояние е", каза съпругата на пострадалия мъж Ивелина Славкова.

От фирмата, която изпълнява строежа, заявиха, че също извършват проверка.

"Още в деня на инцидента директорът на Държавното предприятие за преработка на ядрено активни отпадъци коментира, че ще си подаде оставката, ако се установи вина", обясни експертът по екология и безопасност в "Евробилд ООД" Мирослава Митрева.

Строителната площадка остава затворена, докато разследващите изяснят причините за инцидента.
 

Коментари Напиши коментар

9

Ристу

преди 3 години

Мъжът е оцелял не благодарение на Господ, а въпреки Господ. Нищо не става без намесата на Бог, защото Бог е всемогъщ и всезнаещ. Бог е знаел, че железата ще паднат и ще загинат работници. Дори самият Той е нагласил нещата така, че да се случат по-този начин според Божия му план. Самият Господ Бог е бутнал железата върху хората, за да ги убие. На всемогъщият Бог не би му коствало никакви усилия да спаси всички работници, ако искаше, но Бог е пожелал някои да умрат, а други да страдат.

8

Totenkopf

преди 3 години

"какво доведе до срутването на арматурното скеле продължава." Това е абсолютен фейк, имам информация от първа ръка, качвали са железа с кран и не са ги връзвали правилно, дори единия от умрелите е бил направил забележка предишния ден, че не се връзват правилно. Та така с независимите родни медии, лъжат и си измислят.

7

Анонимен

преди 3 години

защо са я копали тази дупка някакви шахти за дьржане на радиоактивни материали ли прави Герб? какво правят там до реакторите??? отговор няма, спете спокойно деца няма нищо