Снимка: Булфото архив

Смъртта на 3-годишно дете в София доведе до проверки в три столични болници. Според родителите, медиците не са действали адекватно, затова бе назначена и проверка. Резултатът оневини лекарите. За ответната реакция на семейството разказа адвокатът им София Николова, съобщава bTV.

Още по темата

Преправени  документи?

„Родителите няма да спират да търсят истината за смъртта на тяхното  дете. Смятаме, че проверката е опорочена и компрометирана, защото се основава на документи, които са преправени”, заяви Николова.

Става въпрос за епикризите, с които детето е изписано от педиатрията, разкри тя. Когато детето е изписано и изпратено в „Пирогов”, на родителите е дадена епикриза без диагноза и не е подписана от анестезиолог.

Според адвоката един и същ човек е положил подпис и като лекуващ лекар, и като шеф на клиниката, предстои да се установи дали това е така с тази експертиза.

Дадена е експертиза „вярно с оригинала“, но с различна диагноза

„След две седмици изискахме цялата история на заболяването. И се оказа, че оттам ни се издаде епикриза с печат вярно с оригинала, а тя се различава – вече са поставени диагнози: двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент във втората епикриза”, разказа Николова.

Починалото 3-годишно момченце е било заразено с риновирус

„Това е абсолютно преправен документ”, категоричен е адвокатът, според когото целта е да се прикрие истината, а причината е да се избегне една наказателна отговорност.  Николова смята, че твърденията на д-р Георгиева в ефира на bTV са, за да защити сама себе си

Предприети са необходимите действия във връзка с разследването и да уведомени всички органи, включително прокуратурата, разкри адвокат Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase