Снимка: Pixabay

На територията на страната се извършва специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
От днес до 15 декември на територията България, както и на всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" (TISPOL), се провежда операция за недопускане на управление на моторни превозни средства след употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози от водачите.

Според статистиката, една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви е точно управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за неплатени глоби, наложени по ЗДвП.

Коментари Напиши коментар

12

чичо Ви

преди 3 години

Кат не работи и това е ясно за всички цяла седмица събират пари за НЕпуснати фарове и без колан а на ст.инспектор Марко Марчев ще му хвръкне фуражката от прелитаща покрай него кола с няколко нарушения но он си знае ко да праЕ.*** затова ще прави каквото си иска по пътищата.Бог да пази България

11

Анонимен

преди 3 години

Нема да ги забравя - лято 2019, акция "Каска". Спират ме, аз като никога не вдигам предна, ами отбивам. И ония т*пунгер ми вика "Да ви проверим за каска". Шок. Стоя. Стоя. Викам си - тоя е неадекватен. И той "Ми добре, имате каска, а документи?". Пич, аз шти спирам ли, ако нямам документи с 1000цц пистов?!? Ония се отчая и вика "Ай, аз виждам че си добър човек, лек път".Хаахахахахаххахахахахахаххахахахахахаххахахахахахаххахахах. После имаше втора акция "Каска", *** не съм спирал, щот... боже...

10

Наблюдател до Мунчо

преди 3 години

Радвай се, че не си ти на снимката направена от тринога .