Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Акцията на майки на деца с увреждания в защита на социалния министър в оставка Бисер Петков не се състоя, съобщи БНР.

Демонстрацията беше планирана за тази сутрин пред сградата на Министерството на труда и социалната политика.

В петък премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на Петков с мотива, че темповете, с които работи министерството, не отговарят на обществените очаквания.

Oще по темата
От инициативата "Системата ни убива" изпратиха отворено писмо до министър-председателя, в което посочват, че именно при този министър е започнала очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания.

Вчера стана ясно, че номинацията на премиера за социален министър е заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Казаха на министъра Петков, че повече е трябвало да лъже и по-малко да работи. Докъде ще стигнем, без да лъжем и като *** да изпълняваме социална политика. Той е сложен да лъже в полза на правителството, а не да върши работа.

11

Анонимен

преди 4 години

Докато те "протестират" и пишат разни обръщения, възвания и не знам още какво, за децата им се грижат социалните асистенти, които по закон им се полагат.На тези асистенти плащаме ние, а когато поради тази причина ние протестираме, "майките" ни кълнат нас и нашите деца.Замислят ли се колко ще струват едни предсрочни избори, ако с тяхна помощ такива бъдат предизвикани? Тази цена ще я платим пак ние.

10

Дават по 350, 450 лв

преди 4 години

на децата с по-ниски степени на инвалидност. За тях има надежда да станат полезни граждани, ако им се даде нужното образование и бъдат насочени към дейности, каквито могат да вършат. Стига да не са фалшиви инвалидности, каквито днес щедро се раздават на цели махали, за да има от какво да преживяват здрави, млади родители, на които не им се работи.Но там, където трудещи се получават 500-700 лв, а трудовите пенсионери - 160-300 лв, майките на 100% негодните да се недоволни от 930 лв + бонуси ?!

fallback