Архив: Булфото

Спрян е приемът на деца в интензивното отделение в столичната детска болница заради липса на анестезиолози. Това каза изпълняващият длъжността директор доц. Димитър Калайков.

Двама от работещите в болницата анестезиолози напуснаха, а третият не може да изпълнява тази дейност, обясни лекарят пред БТА.

Докато не се намерят необходимите специалисти отделението няма да работи и няма да се приемат деца нито за интензивно лечение, нито за интензивно наблюдение.

Доц. Калайков е изпратил доклади за проблема до Столичната регионална здравна инспекция, Столичната здравноосигурителна каса, Центъра за спешна медицинска помощ, както и е разговарял по телефона с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В интензивното отделение две от работещите медицински сестри са на по 75 години, каза още доц. Калайков и изрази съмнение, че ще се намерят желаещи да работят в болницата заради ниското заплащане на труда.

 

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 2 години

До осигуренВ нова ли?Там рекламата върви 6 000 ама на минута (без ДДС).

48

осигурен

преди 2 години

Знам къде има анестиолози но ми взеха 5 хиляди лева.

47

Netherlands

преди 2 години

Този който сравнява България със холандия е мaлoумeн. Холандия има равнинен релеф, за разлика от България. В холандия можеш със просто колело да се придвижваш навсякъде. Холандия е бивша колониална държава. Нищо общо между холандия и България, все едно да сравняваш сливи със круши. Тъпня.