Снимка: архив, БулФото

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че вярва в невинността на Елена Йончева, на която прокуратурата поиска имунитета от Европейския парламент.

"Депутатите на “БСП за България” в Европейския парламент я подкрепят единодушно - така, както направихме депутатите в Народното събрание в България.

Още по темата
Председателят на групата Петър Витанов ще представи позицията ни пред групата на социалистите и демократите в Европейския парламент", написа Нинова в профила си във Facebook.

Тя призовава Сергей Станишев да запознае лидерите на партиите от ПЕС със случая и да излязат с обща позиция в подкрепа на Йончева.

Свалянето на имунитета на българския евродепутат се иска заради образуваното досъдебно производство срещу нея за пране на пари от КТБ. Пред БНР Йончева коментира, че с въпросните средства са били направени 7 документални филма, била е закупена техника, а филмите са излъчени.

Тя благодари на българската прокуратура за предприетите стъпки, защото според нея това е пътят, който ще докаже, че тези обвинения нямат никакво основание.

Веднъж държавното обвинение поиска от Народното събрание разрешение срещу Йончева да започне наказателно производство, но след като тя беше избрана за евродепутат, отново придоби защита от съдебно преследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase