Снимка: Bulgaria ON AIR

Днес приключва проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете. Ден по-рано  една от болниците оправдаха действията си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Причината за смъртта на 3-годишното момченце остава неясна. По неофициална информация, детето е имало двустранна хеморагична пневмония. Родителите му обаче се съмняват в лекарска грешка и забавено лечение.

Според тях лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. То не било прието в Педиатричната болница и те отишли в болница "Лозенец", откъдето ги изпратили вкъщи за домашно лечение.

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава.

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние. Директорът на болницата, д-р Димитър Русинов посочи, че става въпрос за мълниеносно протичаща инфекция, която засяга белия дроб и води до дихателна недостатъчност, но не може да се каже каква точно е инфекцията.
 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

А спешна помощ можеше да го е закарала и настанила в болница, ако я бяха потърсили.Защо родителите не са потърсили Спешна помощ?Защо родителите,като предварително са информирани,че в педиатрията няма легла, пак са се върнали там?

30

До N 24.

преди 2 години

Говориш така защото имаш някой близък или в семейството си лекар. Чаках 3 часа пред кабинета и доктора благоволи да отключи вратата зачервен, разпален, кискайки се със сестрата. Като разбра че е заради майка ми/ чакаше милата на пейката в несвяст /, та този ,,състрадателния'' ми се развика, че му губя времето със старци и хвърли на земята някакви хапчета и ми каза. ... ,, на да я подмладиш '' и не е само той.

29

Анонимен

преди 2 години

Съболезнования на родителите! Наказания за виновните!Дано всички престъпни лекари си получат заслуженото!