Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не е имало забавяне в лечението на тригодишното дете, което почина, твърди д-р Елена Георгиева, лекарката, която според родителите на починалото момче е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница "Проф. д-р Иван Митев".

Още по темата
Тя разкава пред bTV друга версия - че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

"В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение", уточни д-р Елена Георгиева.

Тя предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те отказали.

Според педиатъра състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

"Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност", посочи още медикът.

Министерството на здравеопазването проверява три столични болници заради смъртта на детето -  Педиатричната болница "Професор Иван Митев", болница "Лозенец" и "Пирогов". Момченцето вероятно е било заразено с риновирус.

 

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 2 години

Затова не плащам осигуровки . И без друго покриват само до 700 лв. А като стане напечено ще се ходи в чужбина. Там нашите осигуровки не важат. А нивото на лекарите ни е като на всичко останало - пълно дърво.

139

Анонимен

преди 2 години

Явно не са и платили . Това е ! Не са били ориентирани в Софийската бездушна реалност .

138

Ddd

преди 2 години

Почвам да разбирам защо ги пребиват докторите, заради из/роди като тая, аз лично ако това се случи с мойто дете щях вече да съм в затвора за убийство на изродката.