У нас продажбите на антибиотици за животни са с най-високи нива в ЕС според доклад на Европейския надзор за потребление на ветеринарни антимикробни препарати

Остатъчни количества от антибиотици в месото преминават и в човешкия организъм, което води до допълнителни проблеми, категорични са експертите. 

В рамките на седем години - за периода 2010-2017 г. - потреблението на антимикробни препарати в отглеждането на животни за производство на месо у нас се е увеличило значително.

От Българската агенция по безопасност на храните засега отказаха коментар по темата, но потвърдиха, че данните в доклада са коректно събрани, предава Bulgaria ON AIR.

Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите в България обясни в студиото на Bloomberg TV Bulgaria, че българското месо не е опасно за здравето.

Вътев обяви още, че заради чумата по животните свинското е поскъпнало с 55%, а българинът купува все по-често пилешко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase