Дни преди 1 ноември ученици от Националната гимназия за древни езици и култури в столицата почистиха паметните плочи на будителите в Централните софийски гробища.

Там почиват не един и двама именити българи, строители на съвременна България. Гробовете на Будителите обаче са неподдържани, дори забравени.

Инициативата се провежда за втора поредна година, предава Bulgaria ON AIR. В нея се включиха десетокласници от Националната гимназия за древни езици и култури.

За час бяха почистени гробовете на Алеко Константинов, арх. Никола Лазаров, Сирак Скитник и Тодор Влайков.

Учениците от Класическата гимназия обмислят да направят инициативата традиция за училището и приканват всеки желаещ да се включи в нея.

Според тях грижата за паметта, е грижа за бъдещето, родена от любов към живота.

Коментари Напиши коментар

3

До 2

преди 1 година

Държавата сме ние, ако един човек сам не иска да ги почисти, то и държавата няма. Защото не му прави впечатление, а щом той няма претенции, и държавата няма. Или с други думи, бе трябва да се чака на държавата да свърши нещо.

2

До 1

преди 1 година

През цялата година са зарязани от държавата! Човеко, не е работа на децата да чистят гробовете на светилата ни! Би трябвало да е държавата!!! Не децата ни!!! А на смехотворния ти мозък проблема му е , че е само веднъж в годината!!! Ти що не идеш да почистиш, с това гигантско сърце!?

1

Анонимен

преди 1 година

През цялата година са мръсни и като стане първи се сещат да ги чистят.