Снимка: архив, Булфото

Здравословното състояние на Стефан Данаилов се подобрява. На актьора е назначена специална рехабилитация, която да възстанови дишането му. От петък не му се прилагат спешни реанимационни действия като интубация и изкуствено дишане, защото вече диша сам, пише "24 часа".

Заради придружаващи заболявания, които има Данаилов, лекарите от ВМА, където той се лекува, ще продължат да го наблюдават.

Още по темата

Рехабилитацията, която му предстои, ще продължи около месец и включва специални дихателни гимнастики, ингалации и специфичен масаж. С тях трябва да започне да диша стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото, когато му поставиха изкуствена става.

За подобреното състояние на актьора стана ясно на 18 октомври. Преди това лекарите се бориха за живота му, като го поставиха и в медикаментозна кома. След като се събуди, Данаилов обяснил, че се чувства добре, а Корнелия Нинова написа в профила си във Facebook: "Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА - огромно благодарим!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase