Снимка: БТА

Политиците в Скопие имат шанс да се поправят. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира факта, че снощи ЕС не даде дата за начало на преговори за членство на Северна Македония и Албания.

Още по темата
Каракачанов участва заедно с президента Румен Радев в отбелязването на Празника на военните парашутисти днес в София.

Тъй като сме на военен празник, представете си, че чуха командата от Брюксел "Свободно, поправи се!", обаче, като ги виждам, не са разбрали за какво става дума. Защото вчера, след два дена отново "тупане на топката", историческата комисия се прибра без никакъв резултат, каза министърът, цитиран от БТА. 

Той научил от членовете на българската част на комисията, че е имало съвсем умишлено "тупане на топката", демонстративно напускане на залата от страна на трима от представителите на Северна Македония с аргумент за приключило работно време. Така няма да стане, но ако не са го разбрали, толкова по-лошо за тях, коментира Каракачанов.

На въпрос какъв ще е резултатът, ако сроковете не бъдат спазени, Каракачанов посочи, че ако те не се изпълнят, "стоят в антрето, в коридора". Как да тълкуваш факта, че преди пет дни македонският премиер казва "аз събрах комисията и им дадох инструкции да работят бързо и да постигнат съгласие", а самата комисия два дена по-късно шикалкави и тупа топката. Значи или не го слушат, или някой лъже, и в двата варианта обаче нас не ни устройва това, коментира Каракачанов, цитиран от БТА.

Попитан за критики срещу него заради жест в телевизионно студио, Каракачанов прикани да се гледа самото предаване и добави, че е показал какво е направил австралийският убиец (Джок Полфрийман - бел. ред.) като жест към цялото българско общество.

Не съм адресирал този жест към публиката или към някого, просто показах какво получихме всички ние, заяви той, като добави, че сега някои се опитват да използват това предизборно.

Коментари Напиши коментар

26

Додо

преди 2 години

"Каракачанов: В Скопие имат шанс да се поправят"====================================Нямат, г-н Шкембе Войвода, и ти много добре го знаеш, но си продажник! Държавчето край Вардар е изкуствено създадено туморно образувание в снагата Българска, изградено на темелите на истеричния, болестотворен антибългаризъм! Ако кажат истината, то трябва да кажат, че Вардарска Македония е изконна Българска земя и тогава няма да има нужда да влизат никъде, защото изкуствената граница край Гюешево ще падне!!!

25

Анонимен

преди 2 години

Гоце се обръща в гроба, как това за което се е борил се използва от македонистите. Ок за какво преговаряме с тях, нека да е македонски. За нас е български. Защо никой не заклеймява Великосърбия което разви и употреби македонизма против България. Смятам че Сърбия никога не трябва да става част от ЕС бе да даде историческо извинение към България.

24

Анонимен

преди 2 години

Не го разбирам.С македонците се караме за някойси умрял преди 113 години.