През 2016г. героинята ни, чието лице и име няма да ви покажем, отива на лекар, защото изпитва силни болки в коленете.

След много съвети от близки и познати тя избира медик в столична болница, чието име е известно в областта на ортопедията. Той ѝ казва, че има спешна нужда от смяна на колянната става и в крайна сметка правят операцията. След нея обаче пациентката започва да изпитва още по-силни болки и започва да ходи всяка седмица при лекаря, който я оперира.  

Там обаче получава не само неразбиране, но и неуважително и дори унизително отношение.

"Казваха ми, че трябва да отслабна, затова ме болят краката. Дори отказаха да ме изследват на определен уред, защото съм щяла да го счупя", споделя жената.

След три месеца ходене по мъките и установяване на това, че има сериозна нередност, лекарят ѝ предлага втора рехабилитация, защото според него, болките ѝ идват от увреден нерв.

"Да си беше признал, че е сбъркал, да беше проявил човещина, но отношението на целия лекарски екип беше недопустимо", разказва още потърпевшата пред екип на телевизия Bulgaria ON AIR.

След целия ужас и години болки, тя отива при друг лекар, който успява да изчисти крака от тежката инфекция и да сложи нова става. Сега тя се възстановява бавно.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова, оператора Петър Симеонов и монтажиста Христо Христов.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

И защо решихте, че е Токуда?Просто за да оформят репортажа са използвали кадри от няколко различни болници: централното фоайе на Токуда, База "Изток" от друга болница, операционните зали и лекарите от трета болница.

24

Анонимен

преди 2 години

До Кривондел"Интересно е защо производителят е допуснал "крива става" до пазара"Гледай филма. Става дума за криво поставена става, а не за крива става. Самата става си е наред

23

Анонимен

преди 2 години

Евгени Влаев от Токуда? Той ли е ортопедът?