Кадър: Bulgaria ON AIR

Местните избори наближават, а страстите около предстоящия вот и настроенията в партиите стават все по-нажежени. Предизборната кампания е едва започнала, а вече бе белязана от скандали и остри реплики.

По думите на Юлий Павлов имената на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са били известни още през май, въпреки че не са били официално обявени, но останалите партии са безнадеждно закъснели.

Той коментира, че въпреки по-ранната заявка на кандидат от "Демократична България" партията също се е забавила, тъй като той е неизвестен, а има нужда хората да опознаят един човек, за да го харесат и да гласуват за него.

Социологът коментира и скандала с медийната атака срещу годеницата на зеления кандидат арх. Борислав Игнатов.

"Видяхме нещо много грозно. Беше атакуван човек, който няма нищо общо с изборите в София. Ако бяха голи снимки на кандидата, да ги покажат. Който се е хвърлил в кампанията, трябва да очаква такива неща. Но това да атакуваш една невинна жена от гледна точка на политическа вина, е просто абсурдно", заяви Юлий Павлов в "Денят ON AIR".

Политологът Любомир Стефанов заяви, че такова поведение не може да бъде толерирано. По думите му политиката е сблъсък на идеи и платформи и тази ситуация няма общо с това. Той се сългаси, че кампанията на партиите е закъсняла.

Двамата коментираха кандидатурите на Мая Манолова и Йорданка Фандъкова.

"Мисля, че Фандъкова достатъчно ясно каза каква ще бъде нейната програма. Проекти, които са започнати и искат няколко години за довършване", посочи Павлов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му симпатизантите на ГЕРБ подкрепят сегашния кмет на София, но не така стоят нещата с общинските съветници.

"Много по-лесно е да повярваш на един човек, отколкото на една партия. Имаме нужда от кмет, който вижда, чува и работи за града, а това значи с максимално много общински съветници", изтъкна Любомир Стефанов.

Според Юлий Павлов именно поради тази причина, ако Манолова стане кмет, ще ѝ бъде много трудно да сформира мнозинство, независимо какво предлага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase