Снимка: Pixabay

Руснаците в България се обърнаха към всички медии у нас по повод публикациите за атаката на руски хакер срещу НАП. Позицията им е публикувана във Facebook групата - Молодежная организация Федерации "Союз соотечественников".

Още по темата

Арестуваха хакер за атаката срещу НАП – не е руснак, женен за българка

Прилагаме писмото без редакторска намеса:

"Здравейте, уважаеми български медии, вярваме, че всички вие заслужавате да се наречете свободни, дори и движени от своите бизнес интереси. Пишат ви младежите от Съюза на руските съотечественици в България. Уви, не сме руски хакери, но все пак искаме да ви кажем няколко неща.

Виждаме, че в момента се надига някаква истерия около руското влияние в родината ни - България. Различни англоговорящи хакери решават да контактуват само с избрани медии, оплювайки българската действителност. Категорично сме против криенето зад мониторите и общуването с подобен вид „хакерски“ мейли. Ние сме сред вас, благодарни сме за свободата, която ни дава България, работата, която сме заслужили, трудейки се неимоверно, учейки езици и добивайки познания за света от различни университети.

Молим най-искрено, не настройвайте един срещу друг народите ни с недоказани твърдения и непроверени данни, не позволявайте на пропагандата да взема връх над разума. България винаги е била изключително благоразположена към руската диаспора. Не случайно тук се намира и най-големият Руски културен център на Балканите, който винаги посреща гости с отворени врати от най-различни краища на България.

В България живеят стотици руски граждани, които са намерили любовта си тук, създали са семейства и никога не биха позволили да се обругае доброто име на държавата. Тези руски граждани работят, родили са и възпитават родолюбци, които най-искрено желаят България да благоденства и просперира. Разбира се в този българо-руски плод е заложена и любовта към Русия, руската култура, бит и духовност, тъй близки до българските, но нима това е нещо лошо?

Драги, български медии, помнете, че ние сме тук и не се крием зад компютрите си, твърдейки че сме свързани с някакви недоказуеми връзки с България. Всекидневно общувате с нас на работните си места. Призоваваме ви, нека разумът надделее.

С уважение,

младежите към Съюза на руските съотечественици в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase