Видео 11.07.2019

Мръсният въздух ни кара да викаме по-често Спешна помощ


Ново изследване показа, че при по-мръсен въздух броят на обажданията в Бърза помощ расте с 10%, обясни пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването "Директно".

Той обясни пред Bulgaria ON AIR, че хората които имат нужда от лекар получават най-често задух.
Още по темата


Неслучайно преди дни Софийският градски съд задължи Общината да мие улиците два пъти месечно по график, да изгради велоалеи и в отдалечените квартали, както и да съобщава нивата на замърсеност на въздуха.

Д-р Симидчиев поясни, че въздухът ни не става по-мръсен, но с напредването на научните изследвания става ясно, че нивата, които преди сме приемали за нормални, всъщност не са.

Пулмологът подчерта, че дори общината да мие два пъти в месеца улиците, то ФПЧ остават във въздуха.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 дни

Вие спрете да бумтите въглища у дома през зимата, също така и дъртите коли целогодишно, от чийто ауспух излиза ***, все едно гуми се горат в багажника - и тогава пак ще говорим.

3

123

преди 6 дни

Забрана на нафтовите печки по улиците над 10 години. Замърсяването идва основно от тях.

2

Трол

преди 6 дни

Ами като гледам в трафика по София колко строителна техника се влачи, с дъртите пушливи дизели и мръсни гуми. Като се сетя и колко сгради (празни) се построиха и съответно затапиха естествения въздушен поток си мисля, не може строителните фирми да са виновни, само бачкаторите ще да са. Карат автомобили вместо билетче от 1,60 и пушат с комините без да са си сложили филтри закупени от "нашите" фирми! И по света така, виновни са работниците, защо ходят в тия пушещи заводи,безсрамници. Не е капитала