Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase