Снимка: архив, БулФото

Няма да се закриват отделения в болницата във Враца и дори ще бъдат открити две нови -  за инвазивна кардиология и съдова хирургия.

Целта е по-комплексно обслужване на населението и увеличаване на приходите. Това е станало ясно на среща между здравния министър Кирил Ананиев и директорите на областните болници във Видин, Враца и Монтана.

На срещата е била анализирана дейността на всяко едно от отделенията в лечебните заведения. Основните проблеми пред тях са свързани с кадрите и все по-малкия брой на обслужваните пациенти.

Министърът е посочил, че се водят интензивни разговори с всички банки в страната, за да може да се рефинансират задълженията на лечебното заведение във Враца, съобщиха от МЗ.

В момента почти целият приход на врачанската болница е под запор от кредитори и поради тази причина се бавят възнагражденията на медиците.

Основният проблем на видинската болница са кадрите. За последната година финансовото състояние на лечебното заведение е стабилизирано, няма просрочени задължения и редовно се изплащат заплатите на медицинските специалисти.

Целта, която МЗ и ръководството на болницата си поставят, е да се подсили и мотивира медицинският персонал.

Без просрочени задължения и дори с положителен резултат работи лечебното заведение в Монтана. В него не се предвиждат структурни промени, тъй като няма сериозни проблеми и с необходимия медицински персонал. Ръководството е планирало сега и увеличение на възнагражденията.

Ананиев е заявил, че в момента Министерството на здравеопазването, НЗОК и БЛС работят по финализиране на новите медицински стандарти, новите алгоритми на клиничните пътеки, като успоредно с това се прави и анализ на ефекта от предвидените промени в наредбата за специализациите.

По думите му всичко това ще окаже положителен ефект върху работата на областните болници не само в Северозападна България, а и в цялата страна.

Коментари Напиши коментар

11

1

преди 1 седмица

след някоя и друга година ,,, ще ви стане зле,,,ще идете в местната болница и оооооо
няма да има дежурни по отделенията
колегите ми лекари,,ще са в Западна Европа,,или в пенсия или умрели,,,а сестрите на гурбет..........мой състудент в Германия-10 000 Е -на месец,,,ха ха ,,,,това е,,,кви хиликоптери да купят,,,това са простотии,,,вижте в Доспат - какво стана без болница,,умираха в линейките по завойте за Смолянската болница,,,,предстой да видим,,,България,,след Българите,,,това е момчета....

10

джаич

преди 1 седмица

УМБАЛСМ"Пирогов" се превърна във филиал на врачанската болница , почервеня от синовете и дъщерите на активните борци срещу фашизма и капитализма донесли със себе си селската простотия , алчност , подлост и безсърдечие , неспособни в професията поради вродена тъпота , ама способни на всичко.

9

Хахахааааа.

преди 1 седмица

КВИ ДОКТОРИ ИСКАТЕ, БЕ.....???!!!!
НАЛИ, ПАРТИЙНИТЕ СЕКРТАРИ ДАВАХА БЕЛЕЖКИ ПРЕДИ, КОИ ОТ ДЕЦАТА ДА УЧАТ.... И КОИ НЕ, ЗАЩОТО БИЛИ ДЕЦА НА "НАРОДНИ
ВРАГОВЕ"....??!!

ВИКАЙТЕ СЕГА ВРАЧКИТЕ НА ВАНГА И КОЧОВСКА ДА ВИ ЛЕКУВАТ"!!!!!