Кадър: Bulgaria ON AIR

20-годишно момче с тежко гръбначно изкривяване се нуждае от 48 хил. евро, за да се изправи отново на крака. Болница в Истанбул дава 100% шанс Калоян да се възстанови напълно.

През 2016 година Калоян получава изкривяване на гръбначния стълб. Момчето се подлага на операция в България, но в резултат на лекарска грешка и погрешно поставен винт остава с парализирани долни крайници.

"Вкъщи постоянно се извършват физиотерапии - от момента на неговото осакатяване. Искаме да изкажем огромна благодарност към Валери Миланов, благодарение на който мускулите на краката се запазиха", сподели майката на момчето Румяна Николова пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки трудностите, Калоян успешно завършва 12 клас.

"Подготвях се вкъщи. Мои приятели ми помагаха със задачи, с други неща. Искам всичко да свърши и всичко да си е както преди", мечтае Калоян.

Сега той и майка му остава да преминат и през следващото предизвикателство – събиране на 48 хиляди евро за лечение в Турция. Досега двамата са се справяли с дарения и помощ от близки и приятели.

"Спешно Ви моля от цялото си сърце - и аз, и Кали, да помогнете на нашата кауза и се надяваме да е за последен път", призова Румяна Николова.

Калоян има вече DMS номер. Можете да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS KALI на номер 17 777 (за абонати на всички мобилни оператори). Стойността е 1 лв.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи и на личната благотворителна сметка на Калоян в УникредитБулБанк:

BG 32 UNCR 7000 1523 1263 77

BIC: UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase