Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 25.06.2019

Ще финализира ли "Еврохолд" сделката си за ЧЕЗ?

Чрез собствения си капитал и банков заем, бизнес групата "Еврохолд" е сключила договор за покупката на ЧЕЗ България. Тя ще плати 335 млн. евро. Това е пореден опит за продажба на активите на ЧЕЗ в България.

"Сега се появява нов участник, който предлага плащането да стане веднага, което е привлекателно за чешката страна. Тя не се интересува кой ще бъде следващият собственик и какви са неговите възможности, а само да бъде продаден този бизнес на възможно най-висока цена. Всичко останало са наши проблеми", коментира проф. Атанас Тасев в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му относно сделката за ЧЕЗ е очевидно, че има политически интереси, но практиката е показала, че много се говори, а задкулисието остава.

Според енергийния експерт напълно възможно е съдбата на "Еврохолд" да бъде същата като на "Инерком", а именно сделката да се провали.

"Големите пари обичат тишината. Те отиват там, където е спокойно и има гаранции. От друга гледна точка, сумата, която беше посочена, очевидно ще нарасне", обясни енергийният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Тасев коментира и пожара в ТЕЦ "Марица Изток 2". По време на ремонт пламна серопочистващата инсталация на 135-метров комин в топлоцентралата, който се срути.

Той заяви, че категорично няма риск за енергийната ни сигурност и централата работи нормално, а страната ни има резерв.

По думите му със сигурност причината за пожара е човешка грешка, но по всяка вероятност без умисъл.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 седмици

Цветанов и Борисов са едно цяло. Цветанов се отдръпна за да опази както винаги Борисов. Защото уличат ли Борисов ,край с ГЕРБ и лапането. Борисов и компания масово превземат бизнеса, дори и съсипвайки много хора за да им откраднат бизнеса. Но никой не чува говорищите. ГЕРБ владее полиция,прокуратура и съд. Никой не може да ги пребори.

7

Анонимен

преди 3 седмици

ЕНЕРГОТО НЯМА ДА ОТИДЕ В РЪЦЕТЕ НА СОЦИАЛИСТИ НЕЗАВИСИМО КАКВИ ГЛУПОСТИ СЪЧИНЯВАТ ЗА ЦВЕТАНОВ

6

СТРАНДЖАТА

преди 3 седмици

До V

НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ХАХА