Снимка:

Група от 25 деца от Карнобат са били настанени в къща за гости в Свети Влас при изключително мизерни условия, показа проверка на Комисията за защита на потребителите, Здравната инспекция и Министерството на туризма.

Къщата за гости предоставяла на летовниците нощувка за 25 лв., включваща закуска, а храната била поръчвана с кетъринг фирми, съобщи Bulgaria ON AIR. Сигналът за ужасните условия е подаден от родители.

Къща за гости в Свети Влас работи 4 г. без разрешителни

Тъй като обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите, за да се направи данъчна проверка и да се установят какви са приходите от тази незаконна дейност.

Къщата за гости ще бъде затворена, тъй като е действа изцяло в нарушение на българското законодателство. Удостоверението ѝ за категоризация е изтекло през 2015 година.

Взети бяха проби и от водата в басейна, които предстои да бъдат изследвани.

Запечатват част от етажите на Гранд Хотел Рига в Русе

В края на април подобен скандал имаше и в четиризвезден русенски хотел, който настани ученици в най-мизерните си, неремонтирани стаи. За случая тогава отново алармираха родители. Министерството на туризма започна процедура за намаляване категорията на хотела. 

Коментари Напиши коментар

79

Самодива в бело

преди 2 години

Важно е басейна да е под палмите и коктейла да е добър. Айде наздраве !

78

Unufri

преди 2 години

Навремето по-важни бяха емоцията, преживяванията и спомените, а сега се брои за почивка върху какъв лукс ще си положиш 3адника и колко ще плюскаш на шведската маса.

77

Анонимен

преди 2 години

на запад и на изток/русия/ с тия мизерни 25 bgn нема да ти дадат да си покажеш носа където и да било! 50 евро даваш за нощувка в хостел в стая за 12 човека!