Снимка:

Група от 25 деца от Карнобат са били настанени в къща за гости в Свети Влас при изключително мизерни условия, показа проверка на Комисията за защита на потребителите, Здравната инспекция и Министерството на туризма.

Къщата за гости предоставяла на летовниците нощувка за 25 лв., включваща закуска, а храната била поръчвана с кетъринг фирми, съобщи Bulgaria ON AIR. Сигналът за ужасните условия е подаден от родители.

Къща за гости в Свети Влас работи 4 г. без разрешителни

Тъй като обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите, за да се направи данъчна проверка и да се установят какви са приходите от тази незаконна дейност.

Къщата за гости ще бъде затворена, тъй като е действа изцяло в нарушение на българското законодателство. Удостоверението ѝ за категоризация е изтекло през 2015 година.

Взети бяха проби и от водата в басейна, които предстои да бъдат изследвани.

Запечатват част от етажите на Гранд Хотел Рига в Русе

В края на април подобен скандал имаше и в четиризвезден русенски хотел, който настани ученици в най-мизерните си, неремонтирани стаи. За случая тогава отново алармираха родители. Министерството на туризма започна процедура за намаляване категорията на хотела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase