Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова отговори на днешната реплика на премиера Бойко Борисов за оставката й през социалната мрежа.

Още по темата
"Днес господин Борисов казал, че на "Позитано” една оставка не могат да ДАДАТ като хората. Не, господин премиер - на "Позитано" една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората", написа Нинова в профила си.

По-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ отказа точно с тези думи да коментира пред журналисти случващото се в БСП. Според него темата не е интересна.

До поредния задочен скандал между двамата се стигна, след като соцлидерката вчера изненадващо отказа да подаде оставка пред Конгреса на партията, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост на БСП.

След евроизборите тя заяви намерението си да напусне поста пред пленума на партията, но в крайна сметка направи обратен завой.

"Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни. Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити", обясни в неделя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase