Десислава Танева. Снимка: архив, БулФото

Започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Още по темата
Заповедта за това е на земеделския министър Десислава Танева. Ще се проверяват обекти, за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл, съобщиха от ДФ "Земеделие".

От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева.

Проверките целят да се установи дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости.

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, които трябва да приключат до 30 юни.

Доклад с резултатите ще бъде предаден в едноседмичен срок след приключването им на министър Десислава Танева.

Проверките в такива обекти нашумяха след скандала с вече бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, когото разследват за построена къща, която се ползвала само от семейството му. Заради скандала с такива обекти с поста си на земеделски министър се раздели и Румен Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase