Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който днес e рожденик, наблюдава стрелбите в Шабла.

Той пожела военните да демонстрират само в учения кой е по-добър и изтъкна колко е важно да има мир на Балканите.

Още по темата
"Мир на Балканите може да съществува само когато всички сме много силни, единни, и знаем, че всичко, различно от мир, ще е тотална щета за всички", каза премиерът и напомни събитията в миналото в Сърбия и Косово.

На стрелбите днес делегацията от Сърбия е водена от министъра на отбраната Александър Вулин. Сред наблюдателите на учението са още зам.-посланикът на САЩ Джъстин Фридман, както и висши военни.

Според Борисов ученията са важни за дипломацията. "До вчера са се сваляли самолети, до вчера сме били във войни, сега всички заедно тренираме, показваме своите способности", коментира премиерът.

На журналистически въпрос какво си пожелава за празника, Борисов отговори: "Това са лични неща. Да сме живи и здрави, както и всички останали".

Той обаче разказа, че президентът Румен Радев му се е обадил да го поздрави. Казал и че щял да дойде на учението, но днес заминава за Унгария. В поздрава си Радев се пошегувал: "Щяхме да го минем (учението - бел. ред.) за фойерверки за рождения ден".

По-рано президентът изрази опасения, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозицията преди местния вот. Борисов коментира това с думите, че изборите са чак през октомври.

"Две години можеше президентът Радев да говори срещу Слави Трифонов, не съм го чул да се обади", каза премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase