Лъчезарната и любопитна Симона е 10-годишно дете с детска церебрална парализа и има нужда от помощ. Симона страда и от спастична квадри пареза.

За късмет Симона няма епилептични пристъпи. Преди 2 години обаче й откриват луксация на двете тазобедрени стави, разказва нейната майка.

Досега Симона е претърпяла 5 операции в Пловдив - удължаване на сухожилията на краката, както и тенотомия на адуктори на двете бедра.

След направените операции Мони започна да се обръща от гръб по корем и обратно, пише нейната майка.

За да може Симона да проходи е нужно да й бъдат влети стволови клетки.

Лъчезарната Симона има нужда от помощ, да й подадем ръка

"За съжаление вече цяла година отлагаме процедурите, защото сумата, която ни е необходима е непосилна за семейството ни", обяснява майка й Антония.

От Фонда за лечение на деца в чужбина отказват финансирането на семейството, защото в България подобен вид лечение няма и затова се смята за експериментално. Затова семейството събира пари за лечението на Симона.

"Ние вярваме, че чрез инжектирането на стволови клетки в краката в болница Лив Хоспитал в Инстанбул, процесът на раздвижване ще се ускори и Симона ще проходи", продължава майката.

Събраната до момента сума по дарителската сметка е 24 791 лв., обяснява майка й.

Офертата на Турската клиника е за 6 вливания със стволови клетки - 9000 USD е цената за един курс и 20 физиотерапии - на цена 2000 USD. 56 000 USD e необходимата стойност на лечението.

За да може да проходи Симона са необходими още 75 000 лв. Нейното семейство е открило DMS номер - текст SIMONA на номер 17 777. От миналата година семейството поддържа и активна Facebook страница в помощ на Симона.

Начините, по- които можете да помогнете на Симона са:

Дарителска сметка:

Уникредит Булбанк
IBAN:BG54UNCR70001523213572
BIC: UNCRBGSF
Tитуляр: СИМОНА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА

Превод към Pay Pal: simona_yordanova2008@abv.bg


DMS: SIMONA на номер 17 777

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase