Снимка: Pixabay

Френският производител на самобръсначки и химикалки BiC прави мащабно проучване у нас, за да разбере дали България е подходяща дестинация за експанзия на бизнеса ѝ. Оказва се, че това далеч не е единственият инвеститор, който се е насочил към нашата страна, според главния изпълнителен директор на Sofia Investment Agency Владимир Данаилов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Редица чуждестранни инвеститори в момента проучват България и в частност София, за да развиват дейност тук. Те избират страната ни, заради добрата среда за бизнес и качеството на живот. Доверието към България и българските фирми е на най-високото си ниво от членството ни в Европейския съюз насам", казва Данаилов.

Сред въпросните компании личат имената на Financial Times и Sega, като се очаква скоро и Световната банка да открие специално звено на родна територия.

Целия разговор с Владимир Данаилов може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 седмица

Пак най- големите икономисти са се разписали в коментарите долу... истината е следната: гръбнака на икономиката са западните компании в ай ти сферата , където са най високите заплати - между 2000 и 5000лв и повече, производителите на автомобилни компоненти и машини, които отвориха предприятия из цялата страна . Българските читави инвеститори са малко- например фикосота . Повечето са мутри и крадливи комуняги които не разбират от бизнес. А руски инвеститори естествено няма никакви.

6

Анонимен

преди 2 седмици

До Гледна точка

Че кои са държавни ?

5

Анонимен

преди 2 седмици

Направо стана голяма навалица тука. То сигурно затова се затварят предприятия, че да се освободи място.