Архив: Булфото

Чрез дистанционен мониторинг ще се проследява здравния и психо-социален статус на възрастни и самотни хора,  съобщиха от БЧК.

Във Враца ще бъде изграден кол център за предоставяне на услугите телеасистенция/телекеър с капацитет 500 потребители от общините Бяла Слатина, Враца, Белоградчик, Криводол и Видин.

Мониторингът е в рамките на проект "Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания".

Дистанционната грижа ще надгради постигнатото досега от центровете за домашни грижи на БЧК във Враца, е казал министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на представянето на проекта.

Проектът се вписва изцяло в политиката на Министерството на труда и социалната политика за хората с увреждания и възрастните, е допълнил Петков.

Проектът ще се осъществява с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. Той е на обща стойност 3 333 333 евро, от които 10% се осигуряват като собствен финансов принос от българските партньори.                

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase