Снимка: Helpbook

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за бъдещата ТОЛ системата. Ето какво пише нашият потребител: "В момента се извършва изграждане на ТОЛ СИСТЕМА на пътя Перник-Брезник, Радина Чешма. Мястото на поставяне се води урбанизирано, около нас всички имоти са с документи. От 2019 година приеха общоустройствения план за Перник и разширяването й." Според сигнала тук няма право да се изгражда ТОЛ система, а нямало и документи, които да разрешават поставянето й.

Бил извикан геодезист, който да покаже маркирането, но и то било незаконно, според нашия читател. В сигнала се моли за бърза реакция, тъй като в момента се извършвала процедурата. "Оттук минават международни, оптични и сега разбрахме секретни кабели, за които те не са подготвени.", завършва той.

Наш потребител, посетил кораба "Радецки", е възмутен от състоянието, в което го заварил. На изпратените снимки се виждат купища боклуци, ръждясали парапети, изгнили дървета и цялостна липса на поддръжка. Добрата новина е, че правителството ще отпусне близо 2 милиона лева за ремонта на кораба.

Преминаваме към проблемите след обилните валежи през изминалия месец. Жител на с. Герман изпрати клип за  състоянието на улица "Дружба" в селото. Ето какво пише: "Улицата е в това състояние при всеки дъжд и снеготопене. Няма капка асфалт на нея както и тротоари". По думите му тази отсечка е около 150 метра, но повече от 10 години е в това състояние. "Тя беше и все още е най-лошата в цял Герман", пише в сигнала.

Пътен проблем и в район "Лозенец". От изпратените снимки е видно, че тесният тротоар в квартала свършва в буйна растителност, а върху и около него са разположени кофи за боклук и пътни знаци. Гражданинът твърди, че преминаването по тротоара е силно затруднено, разминаването е невъзможно, а майки с бебешки колички са принудени да слизат на пътното платно.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар