Facebook

Всяка майка знае какви тревоги има една жена докато зачене, износи, роди и отгледа дете. Всяка майка е готова на всичко, за да види отрочето си здраво и щастливо. Това би потвърдила Надя Мирчева, която отряза косата си заради своята дъщеричка, бореща се с коварно заболяване вече над година и половина. 

Мими е пo-голямото от двете деца в семейството - чакана и желана. Малко след като поема пъравата си глътка въздух, родителите й разбират, че тя има проблем. Вместо да им обяснят подробности за отглеждането на бебетата, родено със Синдром на Даун, сестрите в родилното ги съветват да оставят момиченцето, защото животът им ще се превърне в ад. Една жена, която току що разбира, че е станала майка, не може да се зарадва, тъй като чува, че детето й "ще се плези постоянно" и едва ли ще я надживее. Въпреки обидата, болката и паниката, Надя и мъжът са категорични, че няма да изоставят детето си. 

Слънчевото дете израства в среда, изпълнена с много обич и внимание. Майката на момиченцето дори напуска работа, за да може да се грижи за него, защото то не говори и е изключително трудно да ходи на детска градина. 

И докато преди години семейството кандидатства за подпомагане от "Българската Коледа", за да може детето да посещава логопед и други занимания, които да развиват говорния му апарат и двигателните способности, сега роднините му се молят за достатъчно време, за да съберат необходимите средства за трансплантация на стволови клетки. Причината е, че през декември 2017-а Мими е диагностицирана с остра лимфобластна б-клетъчна левкемия. 

Благодарение на лекарите в София, след три курса на химиотерапия, родителите на момиченцето получават надежда, че то ще се оправи, но радостта им е помрачена много бързо, защото малко след това болестта рецидивира. 

Курсът на лечение на детето до момента се поема от Здравната каса, но покрай големия престой в болницата, разходите за семейството растат. Освен това, показателите му се влошават с всеки изминал ден и единственият шанс за живот дават медиците от Университетска детска болница във Вюрцбург, Германия.

Химиотерапията в чужбина може да помогне на Мими да влезе в ремисия, но за нея са необходими 120 хил. евро. След това ще й трансплантират стволови клетки, но интервенцията струва 190 000 евро. Сумите са непосилни за семейсвото на детето, в което само бащата работи. 

Майки от цяла България се обединиха в социалните мрежи, за да помогнат на слънчевото дете. До момента, чрез различни кампании, са събрани над 81 хил. евро, което са немалко пари, но все още твърде недостатъчно за стартиране на химиотерапията в Германия. 

"Моля Ви, на всички, който до този момент са си помисляли или дори само са се сещали за нашето борбено чудо, молете се! Само това ни остава - да вярваме, че има чудо! Тя е борбена и силна! Тя може и го е доказвала много пъти!", пише Надя Мирчева във Facebook и благодари на хората, които й помагат ежедневно, за да набере сумата и се грижи за Мими и другото си дете. 

Ако имате възможност да помогнете на семейството в най-тежката му битка, може да дарите средства на:

Сметка в Райфайзен банк:

IBAN: BG34RZBB91551007617418

BIC:RZBBBGSF

Титуляр: Мария Иванова Иванова

PayPal на Надя Мирчева:

espisfpp@gmail.com

Онлайн кампания:

helpkarma.com/help/mimi

Повече информация за благотворителните базари и дарителските кутии из страната, може да получите в специално създадената група във Facebook - Заедно за слънчо Мими

Нека заедно върнем усмивката на 6-годишното момиченце и нейните роднини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase