КЕВР предлага поскъпване на парното и електроенергията от 1 юли. Ще доведе ли увеличението до скок в цените на основни стоки и продукти?

"Винаги, когато цената на тока се вдигне, започва да се спекулира и с повишаване цените на стоките от първа необходимост. А това увеличение не е повече от 0,1 ст. и няма да бъде усетено. По-скоро се създава психоза сред обществото", коментира  предприемачът Красимир Дачев.

Още по темата

Очаква се цената на тока да бъде увеличена с 3,5%, а на парното средно с 4,5%. Докладът на енергийния регулатор ще бъде обсъден в началото на юни. Най-голямо ще е поскъпването за потребителите в Разград, Габрово, Пловдив и Бургас.

"Народът живее все по-добре и по-добре. Бедни винаги ще има. Животът е несправедлив. Но е важно да отбележим онзи близо 1 млн. граждани, които разчитат единствено на социални помощи и дори нямат намерение да започнат да работят", посочи Дачев пред Bulgaria ON AIR.

"Да сте видели в България роми, които да се трудят? Задължително е да бъде въведена нациоална стратегия за тяхната интеграция. Защото това не може да продължава повече. Не може да живееш без да учиш и без да работиш", отсече  Дачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase