Снимка: Pixabay

Вечният конфликт между млади и стари едва ли някога ще приключи, особено когато говорим за литературните интереси. В деня на славянската култура и писменост говори съоснователката на сайта "Аз чета" Милена Ташева, за да даде отговор на въпроса - четат ли младите по-малко от старите? Тя коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Всяко поколение твърди за предишното, че не чете. Това не е вярно. Разликата е, че новото поколение не чете това, което старото разбира за качествена литература. Мултиплицирането на поколенията не е добра идея. По-скоро старите хора трябва да се опитат да разберат младите, като четат съвременна литература", казва Ташева.

Днешното поколение си пада по-скоро западна лидература, докато родителите са закърмени с руски романи. В единия случай говорим за съвременно изкуство, което тепърва ще бъде оценявано от историята, а в другия за вечни класики, доказали се през поколенията. Но това не означава, че едната литература превъзхожда другата. Просто говорим за две коренно различни епохи, посочи Ташева.

Целия разговор за литература може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментари Напиши коментар

21

Скептик

преди 3 седмици

Че те могат ли да четат?

20

Анонимен

преди 3 седмици

Даже въобще не четат,ако трябва да сме откровени! Ако прочетат нещо,то е по принуда,а не защото им е интересно!

19

Анонимен

преди 3 седмици

Децата са ни много умни,просто държавата ни е такава,че ги принуждава да учат езици и да изчезват от тук!