Общ преглед
Национален протест срещу растящия брой на бездомните животни и насилието срещу тях се проведе в София. В столицата недоволните се събраха пред Министерския съвет.

"Вече 10 години организираме всякакви протести, при това доста често. Държавата е абдикирала и не изпълнява законите си, не искаме друго, освен да се изпълнява закона", каза пред Bulgaria ON AIR Николай Добрев, който е сред протестиращите.

По думите му в момента зоополиция у нас съществува, но не във формата, която би трябвало, тъй като е зависима от други институции.

"Общините са най-големите извършители на насилие. Искат да се реши проблемът за един ден, а те дори не знаят закона. Смятаме, че трябва да се обърне сериозно внимание на ставащото, тъй като то рефлектира върху възпитанието на децата ни. Това безумие трябва да спре", посочиха още протестиращите.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 седмици

тия протестиращи да осиновят по 2 - 3 кучета, да си ги прибират в къщи и да ги гледат, паспорти, ваксини, храна,......, а не само да джавкат по площадите, и да се правят на загрижени!

17

Вълнаро

преди 3 седмици

Кози рог, кажи ти нещо смислено и градивно, но този път, ако обичаш, малко по-грамотно! Нарочно говоря на "ти", ще трябва да се потрудиш за повече. Ясен си ми, не се напъвай да отговаряш!

16

Вълнаро

преди 3 седмици

Шепа хора, даващи мило и драго за пет минути слава. Защо изобщо ги поощрявате, като им давате медийна изява, не ми е ясно.