11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков в Костенец. Мъжът е заподозрян за извършването на две убийства и е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му жена.

Още по темата
"Oперацията може да бъде кръстена "след дъжд качулка". Органите на реда до момента не са открили нищо съществено. По-скоро трябва да се работи в посока на това, че лицето се е отдалечило максимално много от района и дори не е в страната в момента", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

Дронове, жандармерия... 11 дни без следа от Зайков

Службите имат предположение, че убиецът се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там продължава. В събота полицията намери оръжие в гориста местност близо до пчелни кошери. Все още не е ясно дали обаче пушката е на Зайков.

"Косвените доказателства говорят, че извършителят се е подготвил. Преди да извърши първото престъпление той е изтеглил всички пари от сметките си", добави още Савов.

"В МВР, за съжаление, куца твърде много превантивната дейност. И накрая превръща провалите си в евтини медийни успехи", отсече криминалистът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase