Архив: Булфото

Върховният административен съд отмени заповед на шефа на затворите от 2016 г., според която в стаите за свиждане трябва да има монтирани камери и да присъства надзирател.

Делото е по жалба на Светломир Нешков-Куцара, а към него се присъединиха и други лишени от свобода, някои от които с доживотни присъди. Те настояваха камерите да се махнат, за да могат да се усамотяват с половинките си и да имат деца.

На първа инстанция пандизчиите загубиха делото, но сега решението е в тяхна полза. Камерите и надзирателите в стаичките за удължено свиждане обаче засега ще останат, показа проверка на “24 часа”.

Причината е, че след заповедта тази практика е записана и в правилника за прилагане на Закона за изпълнение на наказанията. Това се е случило през 2017 г. Така затворниците, които искат да правят секс и да имат деца, сега трябва да водят ново дело, за да атакуват и правилника за прилагане на закона.

Инициаторът на делото Светломир Нешков лежи в софийския затвор. Освен в България той води дела и в Страсбург, защото е лишен от наследство. Там той има три дела.

Нешков стана известен и като човека, който осъди преди години България заради лошите условия в местата за лишаване от свобода. Оттогава започна модернизирането на килиите. Към Нешков по делото за камерите в стаите за свиждане се присъединиха още австралиецът Джок Полфрийман и осъденият за 4 убийства Станислав Ангелов-Сиси.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

а при женските затвори как ше бъдат нещата, щото може да има желаещи да раждат?

14

Тед Бънди

преди 1 година

Гледайте за тед бънди. Не ме учуди, че е убил 40 жени, учуди ме, че жена която имаше дете от него докато е в затвора и си чака смъртното наказание, не бе затворена в психиатрия.

13

Кубрат СуШев

преди 1 година

Не са виновни затворниците, а жените които отиват да се сношават с тях. Те не са добре с главния. Пишат им писма, ходят им на свиждане, влюбват се в тези масови убийци. А сега кой е психопата ?