Снимка: архив, БулФото

ВМА изпрати нов екип на мисия в Афганистан.

Военномедицинският екип ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" и ще се грижи за здравето на 38-я български контингент на Въоръжените сили.

Международната мисия е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

Участието ни е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

През март български военни медици заминаха за Мали, където участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Поредният екип се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

"Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии", се посочва в съобщениетона ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase