"Малките матури" по български език и математика за четвъртокласниците минаха, а сега предстоят тези по човек и общество и човек и природа.

Интернет платформа пък вече е на помощ на децата да се подготвят за тези тестове. В столичното 30-о училище ползват системата за пръв път, а началният учител Стела Николова отбеляза, че децата са много запалени по иновативния начин за учене и подготовка за външното оценяване.

"Решихме първите тестове в часовете по информационни технологии. Като започна ваканцията съобщихме и на родителите за тази възможност, изпратихме им линковете и децата цялата ваканция са се готвили с тези тестове. Много се запалиха, това е видно от резултатите", каза в ефира на "България сутрин" Стела Николова.

Самите ученици пък споделят, че тези тестове са под формата на игра, което им е много по-забавно от ученето на други помагала.

Кирил Русев, който е автор на приложението, разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че все повече училища проявяват интерес към тези иновативни тестове и начини на подготовка. По думите му технологиите и интернет определено имат място в класните стаи.

"До момента имаме отговорени повече 1,4 милиона въпроса за месец, които са част от подготовката за външното оценяване. Децата искат да работят с тази система и след училище", допълни още той.

Русев отбеляза още, че плановете му включват развитие на приложението така, че то да може да се ползва за подготовка на учениците от седми клас за техните изпити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase