Снимка: архив, БулФото

Съпругата на българския президент Десислава Радева се оплака от германската компания "Луфтханза" заради отменен полет от Франкфурт до Валенсия.

В пост във Facebook Радева се закани повече да не се възползва от услугите й, тъй като нямало никакви обяснения за промяната. А служителка (не се разбира дали на Луфтханза или на летището във Франкфурт - б.р.) я попитала дали може да чете. Под коментарите на почитателите си Радева обяснява още, че Луфтханза са се държали като лоукост (нискотарифна - б.р.) авиокомпания, съобщи "24 часа".

От Луфтханза заявяват, че заради защитата на личните данни есемеси за отлагането на полетите получават само пътниците, които са разрешили да им бъдат изпращани такива.

"Събор "На Мегдана на Другата България", съжалявам, че не можах да съпреживея с вас емоцията. Но духом бях с вас!!! Надявам се да се срещнем догодина във Верона! Ще се постарая да избера сигурна самолетна компания, за да бъда с вас всичките - 60 български фолклорни състава от 13 европейски държави!", пише още президентшата в поста си. Тя не уточнява в кой ден е пътувала.

Един полет между Франкфурт и Валенсия е бил отменен в последните дни, каза за "24 часа" говорителят на авиокомпанията "Луфтханза" Борис Огурски. Той е трябвало да излети в събота вечерта, но е бил отменен за неделя сутринта, тъй като самолетът е пристигнал на летището във Франкфурт много късно, а то е затворено между 23 часа вечерта и 5 часа сутринта и нито една компания няма право да извършва полети в този диапазон заради шума.

Според говорителя всички пътници, които са позволили на компанията да им изпраща уведомления, са получили есемес или имейл за това, че полетът е бил отменен. Нерегистрираните в приложението на "Луфтаханза" пътници не получавали съобщения заради защитата на личните данни.

Тъй като Франкфуркското летище е твърде голямо, информация за отменени полети не се обявява по високоговорителите. Но ако пътниците попитат служителите на гише "Информация" или на гейта, те би трябвало да дадат обяснение за отменянето, както и да предложат на пътниците ваучер за нощувка в хотел във Франкфурт или смяна на полета, обясни още Борис Огурски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase