Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов отправи празнични пожелания в навечерието на Възкресение Христово.

"Нека посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на още много добри дела", каза Борисов в своето пожелание по случай предстоящите празнични дни.

"Християнските ценности са помагали за единството на нашия народ и за съхраняването на българската идентичност и култура многократно в миналото. Вярвам, че и днес те ни дават сили да проявяваме грижа към ближния и да работим за просперитета на България", отбеляза премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.

По думите му благодатният огън е символ на Божията светлина. "Затова пристигането му в България е духовната радост, която пламва в сърцата на вярващите", заяви министър-председателят по повод пренасянето на благодатния огън от Йерусалим в София с правителствения самолет.

Благодатният огън, който за 15-и пореден път пристигна от Йерусалим с правителствения самолет, пренесоха Старозагорският митрополит Киприан и водената от него делегация. За първи път с нея пътува и представител на Македонската православна църква (МПЦ) – Охридска архиепископия – епископ Яков, който ще отнесе благодатния огън в Скопие.

Това се подготви след среща в началото на април т.г. на премиера Борисов с митрополит Киприан в качеството му на ръководител на Комисията за уреждане на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия. Тогава, по изричната молба на МПЦ, бе организирано пътуването на македонски епископ с българската делегация до Божи гроб.

Заедно с благодатния огън, донесен с правителствения самолет на България, в Скопие ще пристигне и поздравителен адрес на министър-председателя Бойко Борисов до македонския премиер Зоран Заев.

"Позволете ми с настъпването на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, да Ви пожелая здраве, благополучие и нека нашите два братски народа да се радват на просперитет", отбелязва в писмото Борисов.

Коментари Напиши коментар

170

Анонимен

преди 4 години

Състоянието на българия за годините доказва какъв е *** крадец който вика дръжте крадеца.

169

Устата сама промълви

преди 4 години

На село всички МУ вярват. Това личи от факта, че никой не ГО псува. Неговата недоказана виновност е неговата доказана невинност.Да ГО е видял някой да пренася тухли от един на друг килер, етаж или блок? Не, никой не го е видял.А какво да кажеме за "Назъртал ли е ТОЙ от Тераса,Балкон или изкопана дупка като Правосъдната мъжкарана"?НЕ НЕ и НЕ!Не се знае дали е изцапан, но поне той може под клетва да каже: "Не съм мръсен"Така че доказването на невинността се предхожд от опровергаване на виновността

168

Анонимен

преди 4 години

Ал Капоне ни поздравява за Великден.