Снимка: архив, БулФото

Депутатската великденска ваканция започна. По правилника на Народното събрание законотворците почиват по 10 дена по Великден, считано от Разпети петък.

Така почивката на депутатите трябва да продължи до 6 май. Тогава обаче е Гергьовден и на практика народните представители ще се върнат на работа на 8 май и ваканцията им ще продължи 12 дни.

Тази година само ден след края на великденските празници идва друг почивен ден заради Деня на труда 1 май. След това пък няма да се работи на 6 май. Така българите също ще почиват повече, но пък за да слеят дните, ще трябва да пускат отпуски.

Малко преди старта на почивните дни Тома Биков от ГЕРБ пожела светло посрещане на Възкресение Христово. Той призова колегите си и за повече смирение.

"Да разберем къде сме сбъркали, защото всеки бърка, да се разкаем истински и да не повтаряме грешките си. Ние живеем със съзнанието, че сме грешни, и това е съзнанието на всеки християнин", каза в декларация Тома Биков.

"Да се вглеждаме в себе си и да се върнем по-добри", пожела пък зам.-шефът на Народното събрание Емил Христов.

В последния работен ден преди Великден депутатите ударно приеха промени на първо и второ четене в Закона за местните данъци и такси, ратифицираха и споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие за предоставяне на подкрепа за офис на Световната банка в София.

Депутатите окончателно приеха и поправки в Закона за търговския регистър и Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Парламентът прие на първо четене и Законопроекта за маслодайната роза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase