Снимка: pixabay

Американец се подложи на бирена диета и успя да отслабне с цели 20 килограма. Дел Хол се отказва от храната и започва да консумира само кехлибарената напитка, като на ден изпивал от две до пет бутилки бира. Пиел също неподсладен чай, кафе без захар, газирана вода, мултивитамини и така издържал 46 дни.

Съвременните изследвания, анализиращи кехлибарената напитка, доказват, че съдържанието ѝ е витаминозна и антиоксидантна бомба. Откъде идва тогава наименованието "бирено коремче" и може ли тя да развали фигурата ни? На тези въпроси отговарят фитнес инструкторът Мартин Гергов и журналистът Павел Владимиров в "България сутрин".

Въпреки естествените си съставки, напитката съдържа и калории. Затова любителите ѝ трябва и да спортуват, за да поддържат форма, поясни фитнес нструкторът. По думите му бирата съдържа и въглехидрати, като е нормално американецът да е свалил толкова килограми, тъй като той не е консумирал никакви белтъчини. Когато обаче системно се консумират храни или напитки без белтъчини, се губи и мускулна тъкан, което не е здравословно.

Освен ползите от бирата, Владимиров добави и хидратиращото ѝ действие, както и ползата ѝ за бъбреците. "Всяка крайност за мен е непотребна. Истината е в някаква балансираност", смята той.

"Правилното хранене, което може да се спазва преди лятото, е мезето, например печено филе, да бъде чисто. Съчетано с бира е идеална комбинация, защото напитката съдържа само 48 калории", поясни пред Bulgaria ON AIR Гергов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase