Снимка: БулФото

"Като общински съветник искрено съм възмутен, не, бесен съм, как местната власт се използва като рупор на отявлена гей пропаганда и промиване на мозъци в тази посока."

Още по темата
Това се казва в писмо на столичния общински съветник и председател на "Патриоти за София" Карлос Контрера. 

"В ефира на национална телевизия лицето Светлана Куюмджиева, титулувана художествен директор на фондация „Пловдив 2019“, нелепо обясняваше как промотирането на хомосексуализъм чрез изложба е в реда на нещата. За пореден път ставаме свидетели как местната власт в България се занимава да обслужва маргиналната група на едни гей активисти, широко финансирани от структирите на Сорос. И това обслужване става, разбира се, с общите, общинските пари"  - продължава писмото.


Преди седмица, в европейската столица на културата за 2019г. Пловдив, избухна скандал, заради фотографска изложба с хомесексуален подтекст, която е одобрена и финансирана от общинската фондация "Пловдив 2019". Общински съветници свикаха извънредна сесия и поискаха оставката на директора на фондацията Светлана Куюмджиева. Новината излезе в редица големи европейски медии.

Контрера коментира, че не е знаел, че сме сключили обществен договор, в който да се казва, че столичната община ще подкрепя гей паради и ще финансира гей маратони, нито пък че с парите на един голям областен град, като част  от културната програма, ще се прави гей пропаганда.

"Факт е обаче, че без базово съгласие това се прави. Необясним е култът на кметовете на ГЕРБ към хомосексуализма и неговата публична апологетика. Необяснимо и неморално не за друго, а защото когато се явяват на избори, не казват, че ще раздават благословии и пари за гей пропаганда. Дълбоко нечестно е. Нечестно, но факт. Явно кооперирането с гей активисти (колкото и да са малобройни) им е по-мило и драго от мнението на избирателя, в това число и собствените им избиратели, на които и през ум не им е минавало, че ще финансират хомосексуални изложби, хепънинги и всякакви дивотии, които да обясняват колко е хубаво да се хомо и да го крещиш на всеослушание по улиците" - допълва съветникът от ВМРО.

Според него Пловдив тази година печели палмата на първенството с организиране с общински пари на гей изложба.

"Необяснимо и неморално не за друго, а защото когато се явяват на избори, не казват, че ще раздават благословии и пари за гей пропаганда. Дълбоко нечестно е. Нечестно, но факт. Явно кооперирането с гей активисти (колкото и да са малобройни) им е по-мило и драго от мнението на избирателя, в това число и собствените им избиратели, на които и през ум не им е минавало, че ще финансират хомосексуални изложби, хепънинги и всякакви дивотии, които да обясняват колко е хубаво да се хомо и да го крещиш на всеослушание по улиците" - пише Контрера.

Накрая на писмото си, общинският съветник, изразява твърдението, че основните заразени и разпространители на СПИН са мъжете, правещи секс с мъже.

"Предлагам това за реклама на културната столица, щом сме се докарали до там да рекламираме кой с кого спи, което е издигнато в някаква висша ценност. И това с пълна сила се отнася и за Столична община, която за сега леко отстъпва в подкрепата на гей пропагандата, но съм убеден, че ще навакса, както е тръгнало", добавя той.

Карлос Контрера не пропуска да захапе и британският вестник "Гардиън", който съобщи за скандала в Пловдив.

"За капак ни се дават някакви аргументи от левичарския парцал „Гардиън“, който тук в България се издига като някакъв еталон, а всъщност представлява един плосък пропагандатор на „прогресивни“ идеи, пръскащ левичарска пропаганда. Айде, няма нужда!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase