Снимка: Bulgaria ON AIR.

Видео 06.04.2019

Неочаквана ваканция: Плащаш две нощувки, третата ти е безплатна

Министерството на туризма въвежда спешни мерки за справяне с очаквания отлив на туристи по българското Черноморие. Една от тях е кампанията "Неочаквана ваканция".

Целта на инициативата е всеки, който иска да плати две нощувки в България, да получи третата безплатно. Някои хотелиери са изчислили обаче, че безплатната трета нощувка за тях означава, че ще работят с над 30% отстъпка от цената. Според тях мерките са закъснели.

"Очакванията на бизнеса са Министерството на туризма да беше се справило преди сезона. Тоест ние трябваше да сме много по-активни по отношение на реклама на пазарите", заяви Живко Табаков от "Бургаски черноморски туристически район" пред Bulgaria ON AIR.

Идеята на министерството е, ако кампанията се окаже успешна в така наречените "крила на сезона“ - април и май, промоциите за българите да продължат и в активния туристически сезон.

Коментари Напиши коментар

28

Евдокия Андреева

преди 3 месеца

Защо сме толкова злостни в коментариите си? Миналата година /а и по миналата/ имаше такава лотария. Нотариус определи кои са победителите. Ние с моя съпруг спечелихме една от 30 те награди и бяхме на Слънчев бряг-хотел на МТМ - прекарахме безплатно 2 чудесни дни на първа линия. И сега се надяваме да използваме предложението!

27

Георги

преди 3 месеца

На родното Черноморие ходим само на къмпингите. Иначе или в Италия или Гърция. По-скъпо е, но поне си почиваш. Спокойствие, хубава храна и хубаво море. Нашето море го съсипаха. За какво да давам пари? - да гледам мутренски изпълнения и да се къпя във водата където хотелите си изливат тоалетните. Жално ми е, ще се радвам да ходим в България на море, но вече не останаха хубави места. Няма природа, няма спокойствие

26

Ха-ха

преди 3 месеца

Тая новина я имаше преди два дни. Поне да бяхте променили малко текста :)