Снимка: Reuters

Открити са четири тела след катастрофата с частния самолет в Македония. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет.

Още по темата

Самоличността на загиналите българи ще се установи след аутопсия.

Македонските екипи са успели да стигнат до мястото на авиоинцидента в труднодостъпна местност.

"Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната Съдебна медицина за аутопсия и експертиза, и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите", съобщи МВР шефът.

Младенов каза още, че има постоянна връзка и координация с македонската страна. Извършва се оглед на място и се изясняват причините за катастрофата.

"В момента, в който потърсят помощ, каквато и да е тя, ние сме в готовност да я предоставим. Към момента вътрешният министър на Северна Македония увери, че имат ресурс да се справят с първоначалните и неотложни действия", посочи той.

По думите му конкретни заключения за причините за случилото се още не могат да се направят, защото подобни разследвания са сложни и трябва да се извършат експертизи. Ще се проверява и техническото състояние на самолета.

По неофициална информация загиналите при инцидента са 49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна. Вероятните причини са свързани с лошото време, пилотска грешка, техническа неизправност.

Припомняме, че вчера следобед самолет, регистриран в Германия, се разби час след като излетя от Охрид за София.

Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът съобщил за силна турбуленция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase