Остра миризма се носи от дни края манастира "Свети Мина" в покрайнините на София. Причината са боклуците и фекалиите, които са затлачили близката река Владайска. От светата обител многократно са сезирали властите, които са им обещали помощ, но за момента това така и не се случва.

Още по темата

Игуменът на манастира отец Борис коментира в "България сутрин", че има задвижена процедура за повдигане на моста, който минава над реката и стига до светата обител.

"Проблемът става сериозен, когато завали дъжд и се покачи нивото на реката. Тогава има опасност от преливане на реката. Водите дори опират в моста. От Гражданска защита ни предоставиха торби с пясък, за да предотвратят преливане на реката. Тече процедура за повдигане на моста над нивото на дигата. Трябва да се почисти и самата реката. Хората си хвърлят боклука и затова се стига дотук. Случвало се е водата да прелива и мостът да бъде затворен. Така бе през 2010 година. Многократно сме сигнализирали за този проблем. Сега дори тече процедура в Столичната община мостът да бъде издигнат още. Няма как манастирът да бъде затворен за Великден", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase